JUTRI JE ŠKISOVA TRŽNICA! 

Končno smo dočakali 9. Maj – jutri se bomo lahko od 12.30 ure dalje na Kardeljevi  ploščadi veselili in ob dobri hrani ter pijači ustvarjali nove spomine. Uradna otvoritev  Škisove tržnice bo ob 13. uri, na njej pa bodo študente nagovorili predsednica Zveze  ŠKIS, Teja Vogrinec, predsednik Študentske organizacije Slovenije, Luka Mihalič ter  minister za obrambo, g. Marjan Šarec. Popoldansko in večerno dogajanje pa prinaša  polno zabave ob klubskih in partnerskih stojnicah, mednarodnem otočku, študentskih  igrah in koncertih izjemnih glasbenih izvajalcev. Vstopnice si lahko še danes zagotovite  po ceni 18 evrov, na dan dogodka pa se bodo na prizorišču prodajale za 20 evrov. 

Na prizorišče bodo dopoldne lahko vstopali le partnerji in klubi z zapestnicami. Ostalim  obiskovalcem bo vstop omogočen od 12:30 naprej. Škisovo tržnico bomo uradno otvorili  ob 13. uri z mimohodom študentskih klubov in organizacij. Najprej bo imela govor  predsednica Zveze ŠKIS, Teja Vogrinec, otvoritev pa bomo zaključili s predajo  dobrodelnega čeka – letos je bilo v dobrodelni akciji Škisove tržnice, Zveze ŠKIS,  študentskih klubov ter Fundacije Študentski tolar zbranih 15.000 EUR, ki bodo razdeljeni  študentom, ki so se znašli v finančni stiski. Več informacij o razpisu za finančno pomoč  lahko najdete na spletni strani Fundacije Študentski tolar. Med 13:50 in 15:35 bodo  potekale različne aktivnosti na partnerskih in klubskih stojnicah, na mednarodnem otočku pa se bo predstavil0 14 društva iz petih različnih držav. Med 15:35 in 16.35 bodo potekale  študentske igre, sledila pa bo razglasitev rezultatov študentskih iger ter podelitev naziva najboljše stojnice ter najbolj čiste regije.  

Ob 17:00 se bo pričel glasbeni program na glavnem in elektro odru. Letos bodo na  glavnem odru nastopilI Naboj, D’Chymnyz, Kreera, Delta Riff, Vazz, Tabu, S.A.R.S. in  Zablujena generacija. Na elektro oder pa prihajajo Buchy, Smoks, Eliaz, Michael Angelo,  RotorMotor in UnibuU, ki bodo poskrbeli za popolno plesno podlago. Celoten spored  nastopajočih je objavljen tudi na Facebook in Instagram profilu Škisove tržnice ter na  spletni strani. Večerno dogajanje se bo končalo ob 1:00 zjutraj, obiskovalce pa vabimo tudi  na uradni After Škisove tržnice, ki bo potekal v Cvetličarni. 

Tržnica je skozi leta prerasla v veliko prireditev, ki jo tekom celotnega dne obišče preko  20.000 mladih. Množična udeležba pa na žalost vodi tudi v ustvarjanje velikih količin  odpadkov. Zato organizatorji vsako leto stremimo k optimizaciji čistoče prizorišča, k še bolj  doslednemu ločevanju odpadkov, k ozaveščanju o skrbi za okolje in k novim načinom  čiščenja prizorišča po končani prireditvi. 

Novost letošnjega leta so EKO kozarčki za večkratno uporabo, s katerimi bomo zmanjšali  količino plastičnih odpadkov. Ob nakupu prve pijače bodo obiskovalci poleg kozarca  prejeli tudi žeton, plačati pa bo potrebno kavcijo (2€). Vračilo žetonov ter nepoškodovanih  kozarčkov bo možno do 1:30, pri vhodu oziroma izhodu iz prizorišča. Ob vrnitvi kozarčkov  bomo obiskovalcem povrniki tudi plačano kavcijo.  

Tudi letos bo na prizorišču postavljenih kar 20 EKO otočkov z zabojniki za ločeno zbiranje  odpadkov. Na ekoloških otočkih bomo ločevali embalažo, biološke odpadke in preostanek  odpadkov. Nekaj zabojnikov bo nameščenih tudi izven ograjenega prireditvenega  prostora, z namenom spodbujanja obiskovalcev h korektnemu ravnanju z odpadku. Po  končani prireditvi bo prostor in okolico Škisove tržnice čistilo več 70 delavcev, saj 

stremimo k temu, da dogajanje Škisove tržnice ne vpliva na delo študentov in fakultet  naslednji dan. 

Plačevanje na letošnji Škisovi tržnici bo potekalo brez gotovine, samo z osebno bančno  kartico ali mobilno denarnico. V sodelovanju z Mercatorjem smo za obiskovalce, ki imajo  na svojih telefonih naloženo aplikacijo Moj M postavili tudi ločen vhod, ki jim bo omogočil  hitrejši prehod na prizorišče.  

Organizator poziva vse obiskovalce, da si pravočasno zagotovite vstopnico v redni prodaji  in se s tem izognite gneči na vhodu. Do 9. 5. so vstopnice po ceni 18 € na voljo na povezavi in na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na dan dogodka pa bo vstopnice po ceni 20 €  možno dobiti tudi pri vhodu na prireditveno prizorišče. Prehajanje iz in na prizorišče bo z  isto vstopnico možno med 12.30 in 20.00. Po 20.00 prehajanje ne bo več možno, za vstop  pa bo potrebno kupiti novo vstopnico.  Veselimo se vašega obiska in komaj čakamo da jutri, 9. maja 2024, ob dnevu za veselje skupaj  ustvarimo spomine za vse življenje!

No Comments

Post A Comment